Prístup k informáciám je odteraz okamžitý a jednoduchší. Prvá knižnica spustila online registráciu

Informačné potreby vedcov, odborníkov, študentov, ale aj širokej verejnosti sa menia. Môže za to neustále zrýchľovanie naších aktivít v online prostredí. Potrebujeme okamžitý a čo najjednoduchší prístup k odborným informáciám a službám.

Centrum vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) a jeho vedecká knižnica ako prvá na Slovensku spustila možnosť rýchlej, online registrácie.

„Naše, v súčasnosti silnejúce fungovanie vo virtuálnom prostredí si vo vedeckej knižnici uvedomujeme. Aj to je dôvod, prečo sme sa rozhodli prejsť na plnohodnotnú online registráciu. Urobili sme tak ako prvá slovenská knižnica na Slovensku,“ uvádza Dávid Baranko z vedeckej knižnice CVTI SR.

V praxi to znamená, že už nie sú potrebné žiadne predregistrácie. Nie je nutná ani fyzická návšteva knižnice. Používateľ nečaká ani na potvrdenie registrácie knihovníkom. „Po bleskovej a bezplatnej online registrácii môžete ihneď pristupovať k desiatkam odborným licencovaným databázam. Nerozhoduje žiadna denná, večerná či dokonca ani nočná hodina. Pri práci, pri štúdiu, pri získavaní informácií pokračujete bez čakania na najbližšie otvorenie knižnice.“

Registrácia je možná kedykoľvek, počas bežných dní, víkendov, sviatkov. Používateľ aj vo voľnom čase, v podstate okamžite, číta beletriu či motivačnú literatúru v službe Bookport, dennú tlač a časopisy dostupné online, v deň ich vydania, v najnovšie sprístupnenej databáze PressReader.  Stačí pohodlné miesto a tablet, mobil či počítač.

„Navyše sme upustili od vydávania a používania plastových kariet. Šetríme tak životné prostredie, ale i miesto v peňažkách. Knižničný pas je odteraz virtuálny. Postačuje ho mať vo svojom smartfóne a služby vedeckej knižnice CVTI SR sú vám plne k dispozícii. Rok 2022 je vo vedeckej knižnici CVTI SR rokom veľkých zmien a noviniek. Nový online registračný systém je prvou z nich. Buďte pri tom s nami a sledujte ich s  #kniznicaCVTI22. Čoskoro sa dozviete viac,“ zvedavosťou uzavrel Baranko.

Prístup k informáciám je odteraz okamžitý a jednoduchší. Prvá knižnica spustila online registráciu

Zdieľaj: